Daca la inceputul saptamanii iti aratam ca fructele in conserva nu sunt cele mai sanatoase alimente pe care sa ti le recomand, astazi vreau sa-ti vorbesc despre cum poti preveni cancerul de prostata.

Citeste articolul si descopera care este aliatul cel mai de nadejde impotriva cancerului de prostata.

Dieta impotriva cancerului de prostata

Dupa cum ai auzit deja, cancerul la prostata afecteaza si ucide multi barbati de varsta a doua. Mai precis, Liga Romana de Cancer estimeaza ca aproximativ 7,3% din barbatii romani mor anual din această cauza.

Prin urmare, cum este posibil sa inversam evolutia acestui cancer fara pastile si chimioterapie, plecand chiar din farfurie? Un faimos cercetator american a gasit solutia…

Dieta pentru inima, dieta pentru prostata

Dean Ornish este faimosul doctor care in anii ’90 a validat stiintific programul de reversibilitate a bolilor cardiovasculare fara medicamente, dizolvand placa aterosclerotica printr-o dieta aproape vegana (Ornish D et al. Intensive lifestyle changes for reversal of coronary heart disease. JAMA, 1998.) Aproape 3 sferturi din pacientii sai se vindeca fara pastile si operatii…

Iar dupa ce a gasit o solutie viabila pentru criminalul international nr. 1, s-a gandit ca a venit vremea sa neutralizeze si criminalul nr. 2, cancerul, cu aceleasi arme. (Ornish D et al. Intensive lifestyle changes may affect the progression of prostate cancer. Journal of Urology, 2005.)

Studiul sau se bazeaza pe masurarea PSA in sange (antigenul specific prostatic produs in exces de celulele prostatice neoplazice, folosit pentru detectarea cancerului de prostata in stadii precoce). In grupul cu dieta obisnuita, PSA a crescut, insa in grupul cu dieta vegana a scazut semnificativ dupa un an, fara radiatii sau medicamente. Cum e posibil?

Ca sa-si dea seama ce se intampla, cercetatorii au luat sange de la fiecare grup si l-au analizat in laborator. Sangele celor ce urmau o dieta vegetariana a inversat cancerul cu 70%, facandu-l de 8 ori mai putin primitor pentru cancer. Se pare ca dieta vegana regleaza genele din interiorul prostatei.

Dieta sau operatie?

Un an de dieta este prea mult? Studii ulterioare au demonstrat ca se pot observa efecte semnificative impotriva cancerului după doar doua saptamani de dieta vegana si exercitii fizice (R. J. Barnard et al. Effect of diet and exercise intervention on the growth of prostate epithelial cells. Prostate Cancer Prostatic Dis., 2008).

Rezultatele finale ale studiului lui Ornish au fost publicate in 2008 (D. Ornish et al. Clinical events in prostate cancer lifestyle trial: Results from two years of follow-up. Urology). Un numar semnificativ de barbati din grupul cu dieta obisnuita au fost obligati sa efectueze o prostatectomie radicala, care de multe ori duce la incontinenta urinara si impotenta in cazul a 60% dintre barbatii care ies din operatie. Dar niciunul dintre cei care au urmat dieta vegana nu a trebuit sa faca o interventie chirurgicala…

Incidenta in crestere a cancerului la prostata printre barbatii de varsta a doua poate fi prevenita printr-o dieta vegana.

Redu si tu cat mai mult consumul de produse animale. Incepe chiar de azi si alege mazare la pranz alaturi de o salata generoasa de legume proaspete.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!