Vorbesc mai jos de un aliment din familia leguminoase. Adică frate cu fasolea, mazărea și lintea.

Efectele lui benefice, în special pentru femei, au picat câteodată în umbra discuției dacă e modificat genetic sau nu.

Merită să citești mai jos și apoi să ai grijă când îl cumperi pentru beneficiile lui pentru sănătate, să alegi variante produse în țări din UE, unde este interzisă cultivarea de soia modificată genetic.

Care este alimentul magic care subțiază talia?

Ai probleme cu grăsimea abdominală? Ai nevoie urgentă de o schimbare în dietă, riscurile de îmbolnăvire te pândesc după colț…

Conform unor studii recente, simpla înlocuire a proteinelor din lactate cu proteine din soia topește ca prin minune grăsimea abdominală!

Un studiu efectuat cu câțiva ani în urmă (M. Rosell et al., Weight gain over 5 years in 21,966 meat-eating, fish-eating, vegetarian, and vegan men and women in EPIC-Oxford, publicat in International Journal of Obesity, Londra, 2006) a avut câteva rezultate inexplicabile.

Click aici și află dacă femeile cu risc de cancer mamar ar trebui să evite soia!

La persoanele cu aceeași dietă, dar la care s-au înlocuit lactatele de origine animală cu soia s-a înregistrat o scădere semnificativă a grăsimii abdominale… Cum a fost posibil?

Răspunsul a venit 3 ani mai târziu, când un alt studiu (H.J. Park et al., Genistein inhibits differentiation of primary human adipocytes, publicat in The Journal of Nutritional Biochemistry, 2009) arăta că isoflavona Genistein din soia împiedică țesuturile umane grase să acumuleze mai multă grăsime.

Cercetătorii au pus isoflavone din soia peste țesutul uman gras, începând cu 3 micrograme.

Concentrația a fost crescută treptat, până la 50 de micrograme.

Acumularea de grăsime în interiorul celulelor a scăzut progresiv, până când a fost aproape complet blocată la 50 de micrograme.

[stextbox id=”info”]Ai probleme de sănătate cauzate de kilogramele în plus? Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să faci primii pași către o viață activă și sănătoasă![/stextbox]

Fitoestrogenii din produsele animale

Fitoestrogenii din soia sunt așa de eficienți, încât producătorii americani din industria cărnii și-au comandat propriul studiu (Kuhnle GG et al., Phytoestrogen content of foods of animal origin: dairy products, eggs, meat, fish, and seafood, publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry) în 2008.

Animalele mănâncă plante, deci speranțele producătorilor erau mari… Carnea de vită și de pui are 4 micrograme/100 g, un burger din soia are 4000. Laptele de vacă are 6 in 100 ml, laptele de soia are 6000…Fără comentarii.

Grăsimea abdominală este un factor major de risc pentru diabet, boli cardiovasculare și infarct..Dacă te confrunți cu această problemă, într-o măsură mai mică sau mai mare, recomandarea este să înlocuiești cât mai multe produse de origine animală cu produse din soia – alimentul care subțiază talia.Stai departe însă de șnițelele de soia. Sunt la fel de prăjite și îmbibate de ulei ca și surorile lor cu carne.

Înlocuiește laptele de vacă cu lapte de soia (există și varianta light). Iar atunci când ai poftă de brânză, încearcă varianta ei din soia – tofu. Testează mai multe firme producătoare – nu toate au același gust.

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!