Gradele din ultima vreme ne-au cam dat de furca … Si fie ca te numeri printre fericitii care nu au racit, fie printre cei mai putin norocosi, o ceasca de ceai cald este binevenita.

Ce fel de ceai sa alegi?

Citeste articolul si descopera megabeneficiile ceaiului verde.

Ceai verde de la alfa la o … mega-beneficii

Exista pe planeta noastra 287.655 tipuri diferite de plante; de ce tocmai aceasta planta produce cea mai populara bautura din lume?

Ce fac oamenii sa bea miliarde de cesti pe zi? Sa fie L-Teanina din ceai de vina pentru dependenta de banalul ceai verde? Nu am fost sigur, pana cand am descoperit acest studiu impresionant…

Verde la alfa!

Pe scurt, oamenii pot fi intr-una din cele patru stari mentale existente, dintre care doua sunt in timpul somnului (delta si theta) si doua in stare de veghe: ALFA si BETA. Iar oamenii de stiinta au inventat aparate care le detecteaza si le monitorizeaza.

Alfa inseamna relaxare, concentrare, luciditate. Este starea meditatiei. Beta este starea agitatiei, a emotiei intense, a gandurilor imprastiate si a excitatiei, este starea in care ne traim, din pacate, o mare parte din viata.

Cum ajungem la dezirabila stare alfa? Pai putem sa luam exemplul calugarilor budisti care mediteaza cateva ore pe zi si reusesc sa intre, dupa ani de antrenamente, in alfa dupa vreo 90 de minute…

ceai verde

Sau poti sa bei ceai verde, dupa cum demonstreza studiul despre care iti vorbeam la inceput, realizat intr-un laborator din Oxford (A. C. Nobre, A. Rao, and G. N. Owen. L-theanine, a natural constituent in tea, and its effect on mental state. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, 2008)!

O cantitate infima de ceai verde (50 mg sau doua cesti de ceai) are efectul din imaginea alaturata, unde verde, galben si portocaliu indica starea alfa autoindusa (stanga) si indusa de L-Teanina (in dreapta). Si asa intelegem de ce oamenii beau zilnic miliarde de cesti de ceai verde…

Efecte secundare uimitoare

Si care ar fi efectele secundare dupa asemenea modificari dramatice ale creierului?

Pai exista sute de studii care spun ca ceaiul verde consumat zilnic inseamna: riscuri reduse la jumatate de canceruri specifice femeilor, o viata mai lunga, un ficat protejat, pierderi in greutate, colesterol mai mic… Ma opresc aici, ai inteles idea.

Concluzia e una singura, cuprinsa in cateva cuvinte simple: bea zilnic 2 cesti de ceai verde. Pentru trup si minte. Pentru tot restul vietii tale.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar daca ti-a placut, trimite mail-ul si prietenilor.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!