Citeste articolul si afla ce au descoperit cercetatorii.

Beneficiile ceaiului verde pentru stimularea functiei antivirale

Credinta ca ceaiul verde este o arma minune impotriva bolilor dateaza de mii de ani. Interesul in activitatea antimicrobiana a ceaiului verde dateaza din 1906 cand un jurnal medical militar relata ca militarii umpleau sufertasele pentru mancare cu ceai verde pentru a distruge microbul care cauza febra tifoida. Cu toate acestea, aceste beneficii ale ceaiului verde nu au mai fost studiate pana la sfarsitul anilor 1980, cand compusi ai ceaiului verde au fost testati in eprubete si vase Petri impotriva virusilor si bacteriilor.

Efectele antimicrobiene ale ceaiului verde

Verucile genitale externe, cauzate de virusul verucilor, sunt una dintre cele mai comune si cu cea mai rapida raspandire a bolilor venerice din lume. Conform ultimelor studii, utilizarea unguentelor pe baza de ceai verde distruge acest virus in mai mult de 50% din cazuri. (Gupta AK, Daigle D. Sinecatechins 10% ointment: a green tea extract for the treatment of external genital warts. Skin Therapy Lett. 2015)

Acest rezultat a condus catre alte studii, referitoare la virusurile gripale. Elevii si personalul medical din cadrul unei scoli au fost testati in acest sens, fiind impartiti in doua grupuri: primul grup a consumat compusi de ceai verde, iar al doilea grup reprezenta controlul placebo. S-a dovedit astfel ca simpla gargara cu ceai verde poate scadea riscul de infectie cu virusul gripal de 7-8 ori, comparativ cu grupul de control care a facut gargara cu apa. (Yamada H, Takuma N, Daimon T, Hara Y. Gargling with tea catechin extracts for the prevention of influenza infection in elderly nursing home residents: a prospective clinical study. J Altern Complement Med. 2006)

Stimularea sistemului imunitar

Spre deosebire de medicamentele antivirale, ceaiul verde pare sa ajute prin stimularea sistemului imunitar, sporind proliferarea si activitatea celulelor T gamma delta, un tip de celule imunitare care actioneaza ca o prima linie de aparare impotriva infectiei. Subiectii care beau sase cesti de ceai verde pe zi au avut o crestere de pana la 15 ori mai mare de combatare a infectiei in doar o saptamana.

De fapt, exista un model molecular comun al celulelor canceroase si al agentilor patogeni in combinatie cu produsele comestibile din plante, cum ar fi ceaiul verde, merele, ciupercile si vinul. Consumul de alimente sanatoase poate ajuta la mentinerea celulelor imunitare in stare de alerta care apoi pot oferi o rezistenta naturala la infectiile microbiene si la tumori.

Asadar, consumul de ceai verde este extrem de benefic pentru organism, principala sa caracteristica fiind asupra activitatii celulelor imunitare care protejeaza organismul de infectii, virusi si tumori.

Asa ca incepe si tu chiar de azi si consuma o cana de ceai verde neindulcit dupa pranz. Te va ajuta sa-ti creezi o rezistenta naturala si continua a organismului.

Apasă aici dacă nu reușești să slăbești și ai nevoie de ajutor!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!