Cum sa ramai suplu fara sa mergi la sala

Marti iti spuneam ce sa mananci ca sa nu obosesti atunci cand faci miscare. Dar ce te faci daca vrei sa ramai suplu si sanatos dar nu iti place sa mergi la sala?

Citeste articolul si afla ce sa mananci ca sa nu fii nevoit sa faci zilnic exercitii extenuante.  

De ce sunt mai slabe unele persoane care fac putina miscare?

Este o intrebare foarte buna, pentru ca miscarea contribuie la obtinerea si mentinerea unei greutati normale. Si totusi, de ce unii sunt atat de norocosi incat sunt mai putini activi, dar mai subtiri?

Raspunsul este in … dieta

In 2009, au fost publicate rezultatele unui studiu (Tonstad S. T. Butler, R. Yan, and G. E. Fraser. Type of vegetarian diet, body weight, and prevalence of type 2 diabetes. Diabetes Care, 2009) realizat pe un esantion de peste 22.000 de barbati si aproape 38.500 de femei, al caror comportament alimentar a fost analizat timp de 4 ani.

Rezultatele studiului formeaza un fel de clasament al greutatii in baza IMC-ului (indicelui de masa corporala, considerat normal intre 20 si 25, indicand supraponderal intre 25 si 30 si obez peste 30).  Intre primii si ultimii clasati, diferenta este de 5 unitati IMC si 20 kg…

Desi studiul este facut in SUA (in Romania nu avem nici bani, nici interes pentru asa ceva), consider ca rezultatele sunt relevante si pentru noi, avand in vedere ca media IMC pe tara este de 28,5. Da, americanii sunt supraponderali, ca si romanii, si mananca la fel de nesanatos.  

Clasamentul in functie de dieta

In acest clasament facut in functie de tipul de dieta, omnivorii sunt pe locul intai, cu un IMC ce sare peste media nationala la 28,8. Cum spuneam, carnea ingrasa…

Pe locul secund, dar nu foarte departe, la doar 2-3 unitati distanta, se afla cei ce consuma carne ocazional (se numesc popular flexitarieni), dar care sunt tot supraponderali cu o medie de 27,3 unitati IMC.

Medalia de bronz revine vegetarienilor ce consuma peste, cu 26,3 unitati IMC, urmati indeaproape de ovo-lacto-vegeterieni cu 25,7 unitati.

Codasii din acest clasament sunt evident, castigatorii, care, asa cum ai ghicit din titlu, nu se omoara facand prea multa miscare. Cu toate acestea, media veganilor este de 23,6 unitati, ceea ce inseamna ca sunt singurul grup care are greutate normala…

Concluzia studiului subliniaza protectia oferita de dieta vegana impotriva obezitatii si diabetului, chiar daca veganii nu prea sunt mari amatori de miscare. Asadar, daca vrei o greutate normala fara prea mult efort, redu la minimum sau elimina complet produsele de origine animala.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Citeşte şi alte articole asemănătoare