Cum sa-ti scazi colesterolul cu 23% fara medicamente

Daca la inceputul saptamanii iti aratam ca nucile consumate pe post de gustare iti pot prelungi viata si te pot feri de boli, astazi vreau sa-ti vorbesc despre o alta gustare cu beneficii nebanuite.

Citeste articolul si afla ce gustare iti scade colesterolul.

Fructele uscate scad colesterolul

Cand vine vorba de fructe uscate, nivelul de antioxidanti sare de pe masa pana in tavan. Deci nu-ti face griji pentru iarna, ci provizii…

Mere, caise, cirese, prune, stafide, chiar si mango sau fructe goji, dupa gust… Care or fi cele mai generoase? Nu prea conteaza, caci merele uscate, ieftine si delicioase vin la pachet cu o calitate ce surclaseaza chiar si fructele goji: scad colesterolul „cel rau” cu 23%!

Pentru amatorii de clasamente, s-a facut deja unul inca din 2010 (MH Carlsen et alii. The total antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide, publicat in Nutrition Journal), in care o portie de 30 g din delicioasele stafide este abia pe ultimul loc! Stafidele sunt surclasate de aceeasi cantitate de prune, mango, caise si cirese, toate uscate. Iar castigatoarele sunt, deloc surprinzator, fructele goji.  

Merele uscate scad colesterolul cu 23%

Dar unde sunt merele uscate in acest clasament, te-ai putea intreba. Sunt pe podium, dupa cirese, adica pe primul loc la noi in Romania, unde este cel mai consumat fruct.

De fapt, un raport preliminar lansat la o conferinta de nutritie din 2012 (Sheau C Chai et alii – Daily apple consumption promotes cardiovascular health in postmenopausal women, publicat in The FASEB Journal in 2011) sugereaza ca un consum zilnic de circa 100 g de mere uscate sustine sanatatea cardiovasculara la femeile aflate la menopauza.

Mai mult, cele care au consumat zilnic aceasta cantitate timp de un an au inregistrat o scadere a colesterolului rau cu 23%, ceea inseamna enorm, pentru ca se realizeaza in mod obisnuit cu pumni de medicamente!

Iar aceasta nu este tot, mai sunt doua bonusuri! Nivelul de inflamatie din organe a scăzut, iar pe deasupra, contrar asteptarilor, gustarea dulce de 250 de calorii adaugate la dieta lor de zi cu zi le-a facut pe participante sa piarda in greutate circa un kilogram.

Iata cum o simpla gustare zinica formata din mere uscate poate scadea colesterolul rau si putin din greutate, ca sa nu mai vorbim de extraordinara activitate antioxidativa a acestui fruct. Asa ca incepe si tu, chiar de azi, cu o gustare formata din mere uscate.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Citeşte şi alte articole asemănătoare