Migrenele persistente sunt o problema importanta pentru multe femei. Ele pot fi considerate de ceilalti ca un fel de vaicareala, insa cine a avut vreodata stie ca nu e de glumit. Iar medicina actuala nu a inventat inca un medicament care sa o rezolve cu adevarat.

Cei cu migrene vor citi articolul si vor gasi ceva care merita cu adevarat incercat chiar daca trebuie sa ti-l „bagi” in nas. Pentru ca da rezultate mai bune decat orice medicament.

Cei fara migrene merita sa stie ca, ingredientul minune din ardeii iuti, capsaicina, creste metabolismul bazal la cei care consuma zilnic cu pana la 10%. Deci peste 100 de calorii arse in plus!

Ardei iuti pentru dureri severe de cap

Durerea de cap este o mare pacoste, mai ales ca apare pe neasteptate exact atunci cand ai multe de facut…

Insa vestea cea buna este ca nu mai trebuie sa dai fuga la farmacie ca sa cumperi analgezice!

Natura iti pune la dispozitie un remediu mai rapid, mai ieftin si fara efecte secundare: capsaicina din aparent banalul ardei iute.

Durerea de cap care apare pe o singura parte este una dintre cele mai intense. A fost poreclita „durere sinucigasa”, pentru ca sinuciderea le-a trecut de multe ori prin cap suferinzilor.

Este vorba, de fapt, de un sindrom (A. Nesbitt, P. Goadsby. Cluster headache, publicat in Clinical Review in aprilie 2011) cu crize repetate de durere ce dureaza intre 15 minute si 3 ore. Pentru aceste dureri crunte, doctorii ofera tratamente chirurgicale, botox sau blocarea nervilor (J. Ailani, W. B. Young. The role of nerve blocks and botulinum toxin injections in the management of cluster headaches, publicat in Current Pain Headache Reports, 2009), dar niciun leac definitiv.

Nicio problema, oamenii de stiinta gasisera deja unul in gradina sau la piata.

Intr-un studiu (B. M. Fusco et al., Preventative effect of repeated nasal applications of capsaicin in cluster headache, 1994, publicat in Pain) pe 26 de pacienti suferind de acest sindrom dureros, acestora li s-a aplicat ardei iute in nari. Senzatia intensa de arsura din prima zi s-a diminuat treptat, iar in a cincea zi, pacientii nu mai simteau deja niciun disconfort la aplicare.

Asadar, cei care s-au frecat cu ardei iute in nara opusa partii dureroase, n-au observat nicio schimbare si au continuat sa aiba dureri crunte de cap. Dar celor care s-au frecat cu ardei iute in nara corespunzatoare durerii, numarul de crize s-a redus la jumatate in mai putin de 40 de zile.

Mai mult, jumatate din pacienti s-au vindecat, durerile de cap au disparut complet!

Per total, 80% au raspuns mai bine tratamentului topic cu capsaicina decat tratamentelor existente in prezent.

Aplicarea locala zilnica a capsaicinei, componenta activa din ardeiul iute, in nara de pe partea dureroasa a capului are o rata de raspuns terapeutic de 80%.

Adica, la o migrena obisnuita, dar repetata, ai foarte mari sanse ca durerea de cap sa dispara definitiv in mai putin de o luna, fara sa iei niciun medicament.

Iar daca nu ai migrene (si nici un stomac sensibil sau gastrita) consuma zilnic o portie de ardei iute. Iti va accelera sensibil metabolismul.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, trimite-l si la prieteni.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!