Saptamana trecuta ti-am vorbit despre puterea vindecatoare a muzicii. Si ce poate fi mai placut pe aceasta vreme caniculara decat sa asculti muzica in confortul propriei locuinte, profitand de beneficiile aerului conditionat. Dar ce te faci daca expunerea la aerul conditionat vine la pachet cu o migrena?
Pentru asta, azi vreau sa iti vorbesc despre cum poti trata durerile de cap fara medicamente.
Citeste articolul si descopera antitodul natural al durerilor de cap.
Descopera antidotul natural al durerilor de cap
Ce faci cand ai o migrena? Primul impuls este sa te duci la farmacie si sa ceri o recomandare ca sa scapi. Probabil ca farmacistul iti va recomanda Imigran (sumatriptan), liderul mondial in tratarea migrenelor.
Eu iti recomand ceva mai simplu, de 100 de ori mai ieftin si la fel de eficient: pudra de ghimbir.
Povestea clasica a unei terapii pe baza de plante
Multe tratamente de succes pe baza de plante au aceeasi poveste. Un doctor afla ca planta a fost utilizata cu mii de ani in urma sa trateze o afectiune comuna si pune un pacient sa incerce leacul traditional. La fel s-a intamplat si cu ghimbirul si cu migrenele repetate.
La primul semn de migrena, pacientul amesteca un sfert de lingurita de pudra de ghimbir in apa, o bea, iar intr-o jumatate de ora migrena dispare. Si func?ioneaza de fiecare data.
Asa a luat nastere un prim raport de caz (T Mustafa, K C Srivastava. Ginger (Zingiber officinale) in migraine headache. Journal of Ethnopharmacology. 1990), prima dovada ca terapia functioneaza.
Acest gen de raport inspira cercetatorii sa faca studii. Dar cine sa finanteze un studiu despre ghimbir si dureri de cap, cand se estimeaza ca piata medicametelor pentru migrene va ajunge la 3,7 miliarde de dolari pana in 2023 (G D Solomon. Reducing the cost of headache medication. Current Pain and Headache Reports. 2009)? Iar o lingurita de ghimbir costa maxim un leu…
O optime de lingurita de ghimbir – la fel de eficienta si de rapida ca sumatriptanul
Dupa 15 ani de la primul caz, s-a facut totusi un studiu clinic randomizat si controlat cu placebo, care a comparat eficienta ghimbirului cu a sumatriptanului in tratarea migrenelor (M Maghbooli et al. Comparison between the efficacy of ginger and sumatriptan in the ablative treatment of the common migraine. Phytotheraphy Research. 2014). S-a folosit doar o optime dintr-o lingurita de pudra de ghimbir, comparativ cu o doza de medicament. Si ambele au functionat la fel de bine si la fel de repede: de la durere insuportabila la durere usoara sau deloc in 30 de minute.
Personal, cred ca ghimbirul a castigat nu numai pentru ca este mai ieftin, ci datorita lipsei efectelor secundare. Grupul care a luat pastile a raportat ameteli, un efect sedativ, vertij si arsuri la stomac. Singurul lucru raportat la grupul cu ghimbir a fost stomacul iritat la 1 din 25 de persoane, desi o lingura de pulbere de ghimbir pe stomacul gol poate irita stomacul oricui.
Mai mult, cu ghimbirul pentru migrene nu se va naste niciun raport de caz cu atac de cord (S Wasson, V K Jayam. Coronary vasospasm and myocardial infarction induced by oral sumatriptan. Clinal Neuropharmacology. 2004) sau chiar deces (K Laine, et al. Fatal cardiac arrhythmia after oral sumatriptan. Headache. 1999).
Asadar, ce faci cand te doare capul? Te duci la farmacie sau la plafar? Incearca si tu o optime (2 g) de lingurita de pudra de ghimbir! Este la fel de eficienta in cazul migrenelor ca cel mai recomandat medicament, sumatriptanul, fara efecte secundare. E alegerea ta!
Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!
Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar daca ti-a placut, trimite mail-ul si prietenilor.
Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!