Citește acest articole pentru a descoperi rezultatele uimitoare de care s-au bucurat pacienții bolnavi de cancer care au primit derivate ale acestei plante.

Creșterea ratei de supraviețuire a pacienților cu metastaze

Sute de pacienți cu metastaze au făcut obiectul unui studiu amplu. Scopul: acela de a determina dacă aloe poate influența evoluția bolii pe parcursul chimioterapiei. Un grup a primit aloe în timpul cercetării, iar celălalt grup nu. În grupul cu aloe, rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Involuția tumorilor a fost semnificativ mai pronunțată. Două treimi dintre ei s-au bucurat de îmbunătățiri vizibile, în comparație cu numai jumătate dintre pacienții care nu au primit aloe.

Click aici și vezi concluzia uimitoare la care au ajuns cercetătorii când au testat aloe vera!

Dar s-a reflectat acest lucru în rata de supraviețuire? Răspunsul este da! De exemplu, la un an de la debutul studiului, 70% dintre participanții din grupul cu aloe erau încă în viață. Din păcate, majoritatea celor din grupul fără aloe pierduseră deja lupta cu boala. (Lissoni P, Rovelli F, Brivio F, et al, A randomized study of chemotherapy versus biochemotherapy with chemotherapy plus Aloe arborescens in patients with metastatic cancer, „In Vivo”, 2009.)

Mai mult decât atât, în grupul cu aloe chimioterapia a fost mult mai bine tolerată. Pacienții au raportat mai puține cazuri de oboseală. În plus, s-a observat o mai bună rezistență a sistemului imunitar. Avem două tipuri de concluzii: controlul mai bun al bolii și creșterea ratei de supraviețuire. Așadar, acest studiu sugerează că aloe poate fi un adjuvant de succes în terapia anticancer.

Există o singură rezervă, anume faptul că cei din grupul de control nu au primit o substanță falsă care să imite aloe. Unele îmbunătățiri ale stării generale de sănătate din grupul celor cu aloe se pot datora faptului că pacienții au conștientizat că au primit aloe. Deci, există și posibilitatea ca o parte dintre efectele benefice să se fi produs în urma unui proces mental de tip placebo.

Un caz unic și inedit

În ultima jumătate de secol, producătorii și distribuitorii de aloe vera și produse pe bază de aloe au promovat multiplele beneficii ale acestei plante. Printre ele se număra inclusiv rolul în tratamentul cancerului. O femeie hispanică în vârstă de 64 de ani a decis să dea curs acestor promisiuni. Fusese diagnosticată cu o tumoare pe globul ocular. Aceasta se prezenta ca un caz clasic de neoplazie scuamoasă de suprafață oculară, un tip de cancer de ochi. Medicii i-au recomandat o intervenție chirurgicală pentru a o elimina.

Pacienta a refuzat însă operația, preferând în schimb să urmeze recomandările unui prieten. Acesta i-a oferit niște picături concentrate cu aloe, sfătuind-o să le aplice de 3 ori pe zi. Ceea ce a urmat a fost incredibil. Medicul a constatat o retragere semnificativă a tumorii după numai o lună. Încă două luni mai târziu, aceasta dispăruse total. La momentul raportării cazului trecuseră 6 ani, iar cancerul nu recidivase. (Damani MR, Shah AR, Karp CL, Orlin SE, Treatment of ocular surface squamous neoplasia with topical Aloe vera drops, „Cornea”, 2015.)

Citește și: Cea mai bună dietă pentru prevenirea cancerului de piele!

Eliminarea tumorilor pe cale chirurgicală sau tratamentele recomandate de medic rămân prima opțiune, indubitabil. Însă pacienții au acum șansa de a încerca, alternativ, și alte variante de tratament naturiste, cum este acesta. Pentru că, dincolo de cazul izolat mai sus menționat, studiile au demonstrat că aloe poate ajuta la prelungirea vieții pacienților cu cancer în fază avansată.

Posibilele dezavantaje ale tratamentelor cu aloe

În cazuri rare, s-a observat că aloe poate declanșa procese inflamatorii ale ficatului. Din cauza diareei sau vărsăturilor, poate produce dezechilibre electrolitice. De exemplu, a existat un caz de scădere drastică a nivelului de potasiu la o pacientă cu cancer de sân. Situația s-a rezolvat imediat ce pacienta a renunțat la suplimentele cu aloe, din cauza efectelor laxative ale acestora.

Dacă vrei să apelezi tu însuți sau să recomanzi cuiva tratamente pe bază de aloe, primul pas ar trebui să fie discuția cu un medic. În cazul studiului cu o rată impresionantă de succes nu este vorba despre aloe vera, care știm cu toții că poate crește în ghiveci. Planta era aloe arborescens, un tip de aloe care poate avea 3 metri înălțime. Mixul conținea 300 de grame de aloe, 150 de grame de miere și trei linguri de alcool de 40 de grade. Pacienții au primit de trei ori pe zi câte două lingurițe din acest amestec, începând cu 6 zile înainte de debutul chimioterapiei.

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, dă click pe butonul de SHARE de mai jos ca să-l trimiți și prietenilor tăi de pe Facebook.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: