Daca la inceputul saptamanii iti aratam care este cel mai putin nociv ulei pentru prajit, astazi vreau sa iti arat care sunt cele mai redutabile luptatoare impotriva cancerului: fructele sau legumele?
Citeste articolul si afla la ce concluzie au ajuns cercetatorii.
Fructe sau legume?
Cand vine vorba de lupta cu cancerul, nici macar legumele nu depasesc fructele in bogatia de antioxidanti…
La testul stiintei, nu toate fructele cele mai consumate au trecut…
De exemplu, portocalele nici macar nu intra in top 10!
Descopera care sunt fructele cele mai inzestrate de natura cu superputeri impotriva cancerului.
Intr-un studiu efectuat in 2002 (Antioxidant and antiproliferative activities of common fruits de J. Sun et alii, publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry), oamenii de stiinta au folosit cancerul la ficat pentru a masura capacitatea celor mai frecvent consumate 11 fructe de a lupta, in doze marite progresiv, impotriva proliferarii celulelor canceroase.
Apa, ca instrument de control, adaugata peste aceste celule canceroase, nu are niciun efect, acestea prolifereaza nestingherite la o rata de 100%.
Insa nici ananasul, perele si portocalele nu se descurca mai bine decat apa, indiferent de marimea dozei…
Piersicile incep sa faca diferenta.
In concetratii mari, proliferarea celulelor canceroase scade cu circa 10%, insa bananele si grepfruturile fac o treaba de 4 ori mai buna, scazand rata de crestere a cancerului cu aproape 40%.
Strugurii negri, capsunile si merele intra in top 5, reducand cresterea celulelor canceroase pana la 50%, la doar jumatate din doza.
Lamaile si afinele – marile castigatoare
Aceste fructe provoaca o scadere dramatica de peste 90% in proliferarea cancerului chiar si in doze mici.
Afinele, ca de obicei, sunt pline de surprize si beneficii. In plus fata de stoparea proliferarii cancerului la ficat in vitro, s-a dovedit (Cranberries: Ripe for more cancer research? de C. C. Neto, publicat in Journal of the Science of Food and Agriculture in 2011) ca afinele au efecte similare impotriva celulelor canceroase orale, ovariene, la san, la colon, precum si impotriva tumorilor cerebrale.
Un mod eficient de a preveni cancerul este consumul zilnic de fructe, cel putin doua portii (circa 200 g), pe langa alte 3-5 portii de legume.
Incepe si tu chiar de azi cu o limonada facuta dintr-o lamaie, 1 l de apa si un strop de miere, pe care sa o bei pe parcursul zilei. Nu numai ca te racoreste si te hidrateaza, dar te si ajuta sa previi cancerul.
Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!
Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.
Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!