Pentru că în această perioadă a anului suntem predispuși exceselor alimentare și, din acest motiv, mulți dintre noi ne alegem cu dureri de stomac sau constipație, astăzi am pentru tine remediul perfect.

Citește articolul și află cum poți să scapi de constipație cu apă minerală.

Apa carbogazoasă pentru durerile de stomac și constipație

Apele minerale naturale sunt populare de mii de ani. Timp de secole s-a știut faptul că apa carbogazoasă este capabilă să trateze simptomele gastro-intestinale, inclusiv durerile de burtă, însă acest lucru nu a fost demonstrat științific până de curând.

Apa minerală versus apa plată

Douăzeci și unu de oameni cu probleme gastro-intestinale, stomac deranjat și constipație, au fost testați într-un studiu, fiind împărțiți în două grupuri. Unul din grupuri a consumat un litru și jumătate de apă carbogazoasă zilnic, timp de două săptămâni, în timp ce al doilea grup a consumat apă de la robinet. Toți cei douăzeci și unu de oameni testați acuzau dureri stomacale sau disconfort localizat la nivelul superior al abdomenului, precum și senzație de balonare și greață. (Cuomo R, Grasso R, Sarnelli G, Capuano G, Nicolai E, Nardone G, Pomponi D, Budillon G, Ierardi E. Effects of carbonated water on functional dyspepsia and constipation. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2002)

Click aici dacă vrei să afli cum să-ți menții sănătatea colonului fără medicamente!

A fost dovedit faptul că apa carbogazoasă a îmbunătățit starea gastro-intestinală a celor care au consumat-o, în comparație cu persoanele care au băut apă de la robinet. De asemenea, și constipația a fost rezolvată în același fel. Toți specialiștii recomandă consumul de fibre și apă împotriva constipației, însă de această dată au fost demonstrate beneficiile apei carbogazoase. Nu se știe, însă, dacă aceste efecte se datorează bulelor sau mineralelor din compoziția apei carbogazoase, întrucât acest lucru nu a fost testat în cadrul studiului.

Sucurile carbogazoase și apa minerală

De-a lungul timpului, a existat o reală îngrijorare conform căreia băuturile carbogazoase provoacă arsuri stomacale și reflux gastro-intestinal. (Johnson T, Gerson L, Hershcovici T, Stave C, Fass R. Systematic review: the effects of carbonated beverages on gastro-oesophageal reflux disease. Aliment Pharmacol Ther. 2010) O serie de studii care au testat prin comparație Pepsi și apă plată au demonstrat că acest lucru este adevărat. Consumul de Pepsi poate contribui la apariția arsurilor stomacale. Dar același efect îl au și cafeaua sau ceaiul pentru persoanele cu probleme gastro-intestinale. Acest lucru poate fi cauzat de zahărul și laptele din compoziție, întrucât este un lucru știut faptul că laptele contribuie la arsurile la stomac. Așadar, consumul de apă carbogazoasă nu ar trebui să constituie o problemă.

Află aici care este cea mai simplă metoda care te scapă definitiv de constipație!

În mod similar, în timp ce băuturile carbogazoase aromate pot eroda smalțul dinților nu din cauza bulelor, ci din cauza acizilor și zahărului adăugat, apa carbogazoasă este mai puțin erozivă comparativ cu citricele sau sifonul.

Așadar, apa carbogazoasă poate trata durerile de stomac și constipația. Așa că, dacă ai un disconfort gastro-intestinal în această perioadă, tratează-l cu cât mai multă apă minerală.

Click aici dacă vrei să slăbești sau să înveți să mănânci sănătos!

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, dă click pe butonul de SHARE de mai jos ca să-l trimiți și prietenilor tăi de pe Facebook.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: