Azi vreau sa iti vorbesc despre un subiect inedit. Te-ai intrebat vreodata daca ADN-ul are legatura cu longevitatea? Si daca da, ce poti face pentru protejarea lui?

Esti curios sa afli cum poti sa ai grija de viata ta?

Citeste articolul si descopera cum poti surprinde “faimoasa molecula”.

Condimentul care ne repara ADN-ul

Chiar daca genetica nu-ti prezinta niciun interes ca stiinta, trebuie sa stii ca protejarea propriului ADN este strict in interesul tau. Mentinerea integritatii ADN-ului inseamna pentru tine viata mai lunga si fara suferinta.

Suna complicat, dar este simplu: nu trebuie sa-ti bati capul cu genetica, un condiment ce-ti face mancarea mai delicioasa face toata treaba in locul tau…

Lectia Nr. 1 de Genetica: rupturile de ADN provoaca imbatranire si boli

Structura noastra genetica sau ADN-ul contine toate informatiile care ne fac sa fim ceea ce suntem, fiinte unice si irepetabile in Univers.

Mentinerea integritatii ADN-ului nostru de-a lungul intregii vieti este o parte importanta si complexa in intarzierea procesului de imbatranire. Prin pierderi sau deteriorari ale structurii genetice, devenim mai sensibili la diverse forme de cancer si la boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Prin urmare, avem tot interesul din lume sa ne protejam ADN-ul! Mai ales ca cercetatorii au descoperit o solutie atat de simpla, incat pare magica: turmericul sau curcuma, ruda parfumata si usor piperata a ghimbirului.

Marele reparator de ADN lucreaza in cantitati infime

Turmericul nu este un simplu antioxidant, ci unul care amplifica cu 75% activitatea enzimelor antixidante din organismul nostru (R. A. DiSilvestro et al. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle aged people. Nutrition Journal, 2012)!

Iar aceasta performanta demonstrata intr-un studiu controlat cu placebo pe persoane intre 40-60 de ani o atinge in 4 saptamani, dupa administrarea unei zilnice de 80 mg…

Crezi ca e cam mult turmeric? Nicio problema, exista alt studiu (S. S. Percival et al. Bioavailability of Herbs and Spices in Humans as Determined by ex vivo Inflammatory Suppression and DNA Strand Breaks. Journal of American College of Nutrition, 2012) care a demonstrat ca o optime de lingurita de turmeric reduce cu 50% rupturile de ADN intr-o saptamana!

Fara prea multe comentarii, adauga zilnic turmeric la mancarurile tale favorite, preferabil in cele calde, deoarece studiile mentionate arata ca doar fierbinte isi face bine treaba cu reparatiile de ADN.

Genetica este complicata, dar solutia pentru protejarea ADN-ului este simpla daca mergi pe mana miraculosului turmeric. Mai putin de o lingurita pe zi iti repara ADN-ul, iti amplifica activitatea enzimelor antioxidante si iti face mancarea mai delicioasa…

Mananca chiar azi la pranz o supa crema de dovlecel in care sa presari jumatate de lingurita de turmeric sau o friptura aromata cu acest miraculos condiment!

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar daca ti-a placut, trimite mail-ul si prietenilor.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: