Odata cu ofertele speciale de Craciun (click aici ca să te programezi), am deschis oficial sezonul sarbatorilor de iarna.

Hai sa le intampinam cu o portie zdravana de ras! De ce spun asta? Pentru ca rasul intareste sistemul imunitar. Si daca mai consumi si doza zilnica de fibre despre care iti vorbeam marti, vei intra in noul an cu o sanatate demna de invidiat.

Asa ca, citeste articolul si descopera care sunt beneficiile rasului pentru sanatatea ta.

Rasul ca medicament impotriva alergiilor

Nu doar alimentele au calitati terapeutice, ci si muzica sau miscarea. Si, asa cum banuiesti, in acest articol iti voi arata de ce rasul este un mod eficient de a-ti trata alergiile. In plus, efectele secundare imediate sunt relaxarea si buna dispozitie…

Filmele de comedie amelioreaza alergiile

Studiul despre cum muzica lui Mozart poate reduce reactiile alergice mi-a amintit de un alt studiu similar pe umor. Jumatate dintr-un grup oameni cu alergii la acarieni a urmarit Charlie Chaplin, cealalta jumatate – canalul meteo. Apoi fiecarei persoane i s-au injectat fecale de acarieni. Raspunsul alergic in cazul celor care au urmarit Charlie Chaplin a fost redus semnificativ timp de cateva ore, sugerand ca rasul amelioreaza alergiile (H Kimata. Effect of humor on allergen-induced wheal reactions. JAMA. 2001).

Intr-un alt studiu, a crescut activitatea celulelor albe (ce contracareaza infectiile si alergiile) la participantii care au privit un actor de comedie timp de o ora, comparativ cu a celor ce nu au vizionat nimic. Iar acest nivel imuno-stimulator ridicat s-a pastrat pana a doua zi, la fel si productia de anticorpi. Da, e minunat sa te uiti la comedii si sa produci mai multi anticorpi (L S Berk et al. Modulation of neuroimmune parameters during the eustress of humor-associated mirthful laughter. Altern Ther Health Med. 2001).

Ras, plans, lacrimi si sex

Dar trebuie sa razi in hohote! Cu cat razi mai mult, cu atat mai activi sunt anticorpii, iar un studiu a aratat ca umorul sec sau negru nu ajuta. In schimb, filmele lacrimogene da! O drama care te impresioneaza pana la lacrimi (adevarate!) reduce raspunsul alergic (MP Bennett et al. The effect of mirthful laughter on stress and natural killer cell activity. Alternative Therapies in Health and Medicine, 2003).

Asadar, ras, lacrimi; ce mai merge? Sarutul (H Kimata. Kissing reduces allergic skin wheal responses and plasma neurotrophin levels. Physiol Behav. 2003)! Desi te poti imbolnavi usor, sarutul, timp de 30 de minute, reduce semnificativ reactiile alergice la polen (rinita alergica cu ochi iritati si nas care curge mereu) si acarieni, in timp ce imbratisarile nu au niciun efect.

Cu toate efectele secundare neplacute ale medicamentelor antihisaminice, e mult mai simplu si mult mai placut sa te tratezi cu opere artistice care te fac sa razi sau sa plangi, saruturi si chiar relatii sexuale (H Kimata. Reduction of allergic skin weal responses by sexual intercourse in allergic patients. Sexual and Relationship Therapy, 2004)!

Rasul, plansul, saruturile si relatiile sexuale au un efect benefic asupra sistemului imunitar, la fel ca fructele si legumele asupra astmului, imbunatatind raspunsul la alergii. Cu alte cuvinte, pe langa o dieta sanatoasa bazata pe legume si fructe, pentru sistemul imunitar se recomanda o relatie serioasa…

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau, iar daca ti-a placut, te invit sa trimiti acest mail si prietenilor.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: