Daca data trecuta ti-am aratat cum poti sa gatesti ca sa traiești mai mult, astazi vreau sa-ti vorbesc despre cea mai simpla si eficienta metoda naturala de prevenire a cancerului.

Citeste articolul si afla care este condimentul care omoara celulele canceroase si cum sa-l folosesti in alimentatia ta zilnica.

Turmericul ca tratament anticancer

Turmericul este un condiment miraculos, responsabil pentru ratele neglijabile de cancer din India, unde este consumat in cantitati industriale.

Se pare ca oamenii de stiinta nu au fost dezamagiti, ci impresionati, deoarece efectele anticancer ale turmericului depasesc „simpla” capacitate a acestuia de a bloca substantele cancerigene…

Turmericul reprogrameaza celulele canceroase

Organismul nostru, format din peste 10 trilioane de celule, se reinnoieşte, la propriu, la fiecare 100 de zile, inlocuind celulele vechi cu altele noi. Este un proces natural si programat. Cu toate acestea, celulele cancerigene nu se reinnoiesc. Ele nu mor, ci se transforma in celule ucigase.

Ce putem face in privinta asta? Ei bine, o metoda de a ucide celulele canceroase este consumul de turmeric, care reprogrameaza mecanismul de auto-distrugere in celulele canceroase. (J. Ravindran et al. Curcumin and cancer cells: How many ways can curry kill tumor cells selectively? AAPS J 2009). Cum se intampla acest miracol?

In celulele canceroase, curcumina, pigmentul din turmeric care face vestitul curry indian galben, regleaza si activeaza receptorii mortii, dupa cum s-a demonstrat in celulele canceroase din rinichi, piele, nas si gat. (W. Park et al. New perspectives of curcumin in cancer prevention. Cancer Prevention Research, 2013).

Curcumina mai poate reprograma direct „masinaria ucigasa”, asa cum s-a demonstrat in cancerul pulmonar si cancerul de colon, unde asa-numitele enzime „calau” sunt reprogramate sa distruga celulele canceroase pe care la toaca marunt, provocandu-le un soi de moarte prin o mie de taieturi. (C. Stroh, K. Schulze-Osthoff. Death by a thousand cuts: An ever increasing list of caspase substrates. Cell Death and Differentiation. 1998).

Cum pot consuma mai mult turmeric?

Nu-ti face griji in privinta celulelor sanatoase, curcumina, ingredientul activ al turmericului nu le ataca! Singura grija pe care trebuie sa ti-o faci este cum introduci acest condiment in dieta! In fond, ce gust are si cu ce se potriveste?

Turmericul sau sofranul de India este ruda cu ghimbirul, reunoscut deja la nivel mondial ca cel mai puternic antioxidant natural disponibil. Il gasesti sub forma de condiment pulbere la magazinele naturiste. Il poti utiliza si ca sa-ti faci propriul amestec de curry, combinandu-l cu coriandru, seminte de schinduf si de chimen, chilli, seminte de mustar, boabe de piper negru si sare.

Este iute, deci il poti folosi in loc de piper in preparatele tale de casa sau pe friptura, ca dressing pentru salate sau cu legume si paste. Atentie, coloreaza tot ce atinge, iar aroma sa patrunzătoare devine si mai puternica atunci cand este gatit, asadar folositi-l in cantitati mici, precum piperul sau sofranul!

Turmericul este recunoscut la nivel mondial ca fiind cea mai eficienta metoda de a preveni cancerul de orice tip, dar si pentru tratarea acestuia. Ingredientul sau activ, curcumina distruge celulele canceroase din organism, asadar fa un efort sa-l introduci in dieta zilnica. Incepe chiar de azi cu un pilaf cu legume condimendat cu turmeric sau cu o friptura parfumata cu sofran indian…

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: