În articolul de azi prezint un adevăr trist pe care merită însă să-l spun. Citește mai jos să afli rezultatul unor analize chimice și ADN privind câtă carne se găsește într-un burger. Iar crenvurștii și parizerul stau și mai rău…

Industria alimentară din păcate are mult mai multă grijă de profiturile ei decât de sănătatea noastră.

Câtă carne conține un burger?

Cu greu poti găsi mâncare mai dăunătoare sănătății decât cea de la fast-food…

Cu toate acestea, americanii consumă peste 5 miliarde de burgeri pe an și de la americani au venit și la noi lanțurile de restaurante ce promovează ingenios burgerii ieftini cu carne…

Dar câtă carne mănânci, de fapt, când consumi un burger?

Această curiozitate au avut-o și patologii de la Clinica Cleveland, care au disecat burgerii de la 8 lanțuri de restaurante fast-food, ca să vadă ce este înăuntru.

La fel ca majoritatea consumatorilor, au pornit de la premisa, aparent logică, că vor găsi în primul rând carne…

Rezultatele publicate în Annals of Diagnostic Pathology (B. Prayson, J. T. McMahon, and R. A. Prayson. Fast food hamburgers: What are we really eating?, 2008) au fost mai șocante decât și-ar fi putut oricine imagina!

În jumătate dintre burgeri au găsit aceleași tipuri de țesuturi existente în hotdogi (nu e de bine!), dar și unele neașteptate: oase, cartilagii, nervi, vase de sange, paraziți Sarcocystis…

În ceea ce privește carnea, adică mușchiul de pui sau de vită, procentul este între… 2,1 și 14,8%!

Practic, burgerii de la fast-food sunt aproape vegetarieni… :(

Amoniac și mâzgă roz

Ce conține un burger de la 2% până la 100%?

Evident ceva care îi crește brusc volumul, odată expus la căldura plitelor… Amoniac!

Grație unui demers investigativ efectuat de prestigiosul New York Times și publicat pe 30 decembrie 2009 (Safety Beef Processing Method is Questioned de Michael Moss), am aflat că o companie a descoperit în 2008 o nouă metoda să elimine bacteriile din fecalele bovinelor: injectează vacile cu amoniac!

Metoda a fost preluată de întreaga industrie a cărnii, iar în America, acești hamburgeri sunt serviți copiilor în școli…

„Mâzga roz” este un termen folosit pentru a descrie carnea dezosată și tratată cu hidroxid de amoniu. Mâzga asta s-ar putea s-o mănânci și tu data viitoare când faci un popas la fast-food-urile celebre și în Romania pe care le știi bine, dar nu le numesc aici… Nici cele autohtone nu stau mai bine.

Așadar, când mai poftești la un hamburger ce te ademenește prin fereastra unui fast-food, amintește-ți că nu e un chilipir, ci probabil maxim 15% carne!

Restul – amoniac, oase, cartilagii, nervi, vase de sange… mâzgă roz, mai pe românește!

Evită-le cât poți, pentru ca păcăleală mai mare decât hamburgerii, crenvurștii și parizerul industria alimentară încă nu a inventat!

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: