Speranța de viață în România, în 2010, era 69,0 ani pentru bărbați și 72,2 ani pentru femei, conform Institutului Național de Statistică. Eu personal plănuiesc să trăiesc mult mai mult decât atât… Tu cât ai vrea să trăiești dacă ai rămâne sănătos?

Știm cu toții că bolile cardiovasculare și colesterolul sunt principalul vinovat. Ceea ce nu ni se spune e că bolile cardiovasculare pot fi prevenite și chiar reversate în 90% din cazuri. Cum? Printr-un mod de a mânca sănătos și 30 de minute de mers pe jos pe zi!

Avertisment: Poți aplica informațiile din articolul de mai jos dacă ești în perioada de menținere. Dacă urmezi acum un program de slăbit, te rog întreabă-ți medicul Kilostop înainte, pentru a vedea dacă se potrivește în dieta ta actuală.

O jumătate de ceașcă de fasole pe zi scade colesterolul cu 20%

“Am colesterolul cam mare” a devenit un soi de refren al omului modern și sedentar, care nu prea acordă mare atenție alimentației sănătoase.

Colesterolul sau grăsimea din sânge reprezintă una din principalele cauze ale infarctelor de miocard și accidentelor vasculare cerebrale.

O, nu, nu este și cazul meu… Ești sigur(ă)? Conform unor statistici medicale, doi din trei români mor din cauza afecțiunilor cardiovasculare provocate de colesterol!

Citește și: Varza, aliatul tău împotriva colesterolului mărit!

O reducere cu 20% a colesterolului este o provocare uriașă, chiar și pentru medicamentele performante.

Cum ar fi posibilă fără medicamente, evitând astfel toate efectele secundare ale acestora?

Răspunsul științei este simplu și uimitor: fasolea!

Fasole albă sau roșie, la fel de eficiente

Un studiu al Universității din Arizona (Pinto bean consumption reduces biomarkers for heart disease risk de DM Winham, AM Hutchins si CSJ Johnston, publicat in iunie 2007 in American College of Nutrition) a demonstrat că o jumătate de ceașcă de fasole roșie fiartă (cca 50 g), consumată zilnic timp de două luni a scăzut colesterolul participanților cu 20%.

Click aici și află dacă îți poți scădea colesterolul consumând carne de pui sau pește!

Un alt studiu efectuat de aceeași universitate în același an (Baked bean consumption reduces serum cholesterol in hypercholesterolemic adults de DM Winham si AM Hutchins, publicat in Nutrition Research, Volumul 27, in iunie 2007) a arătat că și fasolea albă are același efect uimitor, tot în două luni și în aceeași cantitate infimă.

Scăderea colesterolui este pusă în special pe seama conținutului mare de fibre vegetale al fasolei în special acela de fibre solubile.

Fasolea este, la urma urmei, un aliment perfect: planta întreagă într-o boabă minusculă. Este săracă în grăsimi, bogată în proteine și fibre și debordează de nutrienți.

O poți introduce în alimentația ta chiar de azi, și dacă nu ai probleme cu colesterolul. Și, de dragul siluetei, mănânc-o fără costiță sau afumătură…

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, dă click pe butonul de SHARE de mai jos ca să-l trimiți și prietenilor tăi de pe Facebook.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: