Dacă în trecut ți-am arătat  cum poți să slăbești mâncând mai mult decât de obicei, așa că astăzi m-am gândit să îți prezint o metodă naturală antistres. Alături de mult lăudatul ceai verde pe care îl beau dimineața, vă voi dezvălui care este ceaiul pe care eu îl consum seara.

Citește articolul și descoperă ceaiul despre care cercetările arată că scade semnificativ nivelul de cortizol – hormonul stresului cronic.

Rooibos – metoda naturală antistres

Lumea vegetală ne surprinde de multe ori cu remedii simple, ce se dovedesc mai eficiente decât cele mai lăudate și mai scumpe pastile.

Stresul este o problemă cu care se confruntă aproape toți pacienții mei. Dar el poate fi combătut eficient, cu o cană pe zi de ceai de rooibos (supranumit și ceai roșu sud-african).

Ceaiul verde este deja faimos pentru efectele sale calmante și relaxante (A. Scholey et al, Acute neurocognitive effects of epigallocatechin gallate (EGCG), publicat in Appetite, 2012). Dar nu e neapărat un ceai pe care să îl bei seara.

Click aici și descoperă cum să scapi de stresul care te îngrașă!

Se pare însă că ceaiul de rooibos este și mai eficient, conform unor descoperiri recente. (L. Schloms et al, The influence of Aspalathus linearis (Rooibos) and dihydrochalcones on adrenal steroidogenesis, publicat in Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, 2012).

Ceai pentru relaxare

O cană de ceai rooibos face oamenii să se simtă relaxați după ce îl consumă. Cum se întâmplă aceasta?

Ei bine, cercetătorii au descoperit în laborator că celulele glandei suprarenale umane produc de 4 ori mai puțini hormoni steroizi în prezența asfalatinului – un compus fenolic unic al acestui ceai.

Acest compus bioactiv explică de ce ceaiul de rooibos reduce rapid efectele negative generate de nivelul crescut al hormonilor de stres, în special al cortizolului.

Deci bea azi măcar 2 căni de ceai!

Dimineața ceaiul verde este perfect, căci vine la pachet și cu efecte antioxidante și revigorante.

Iar seara, pentru efectul lui puternic antistres, îți recomand zilnic cel puțin o cană de ceai de rooibos.

Sunt mai eficiente și lipsite de efecte secundare decât orice pastilă!

Click aici dacă vrei să slăbești sau să înveți să mănânci sănătos!

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, dă click pe butonul de SHARE de mai jos ca să-l trimiți și prietenilor tăi de pe Facebook.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: