Depresia e o povara grea. Pentru cei ce sufera de asta, viata e mult mai sumbra.

Cu totii trecem prin perioade in care chiar daca nu meritam diagnosticul de depresie, ne intrebam de ce ne simtim apatici, fara pofta de viata. Mai ales intr-o zi de toamna tarzie plina de nori.

Ce putem face sa ne simtim mai bine? Putem scapa chiar de depresia clinica? Putem face asta natural?

Sofran pentru depresie

Te simti din cana in cand cuprins(a) de tristete? Este un sentiment foarte normal cand exista un motiv serios…

Dar cand tristetea devine starea zilnica obisnuita a unei persoane, atunci vorbim de depresie – o afectiune pentru care natura are un raspuns surprinzator: sofranul.

Milioane de oameni din toata lumea sufera de depresie si lupta impotriva ei cu antidepresive prescrise de psihiatru. Insa oamenii de stiinta au descoperit un tratament alternativ la fel de eficient precum clasicul medicament, dar care nu provoaca dependenta sau efecte secundare!

Medicii de la Universitatea din Teheran au pus fata in fata sofranul si Prozacul intr-un studiu de 6 saptamani (Noorbala AA et al., Hydro-alcoholic extract of Crocus sativus L. versus fluoxetine in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized pilot trial, publicat in Journal of Ethnopharmacology, 2005) efectuat pe 40 de pacienti diagnosticati cu depresie clinica.

Participantilor li s-au administrat zilnic fie cate o capsula cu 30 mg de sofran pe zi (cam cat ai pune cu zgarcenie intr-o portie de orez cu legume), fie o capsula identica de 20 mg de Prozac.

Cel mai scump condiment din lume este un antidepresiv fara efecte secundare

Ei bine, in mai putin de o saptamana, s-a produs o descrestere semnificativa a simptomelor de depresie, descrestere care s-a accentuat progresiv de-a lungul celor 6 saptamani de studiu.

In care dintre grupuri? La ambele! De fapt, graficele studiului sunt aproape identice, pentru ca si sofranul, si Prozacul au fost la fel de eficent.

Atunci de ce sofran pentru depresie? De ce nu Prozac?

Pentru ca are efecte secundare extrem de nedorite… 20% din cei care au luat Prozac au suferit de disfunctii sexuale – un efect foarte frecvent al acestui medicament. Evident, nimanui din grupul care a luat sofran nu i s-a intamplat asta…

Depresia este o afectiune moderna frecventa, care este tratata in mod traditional cu Prozac.

Sofranul, in cantitati infime, combate la fel de eficient depresia, dar vine la pachet cu un gust delicios, nu cu efecte secundare precum disfunctiile sexuale.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, trimite-l si la prieteni.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: