Care este remediul natural pentru indigestie cronică și colon iritabil?

Indigestia cronică și colonul iritabil sunt două probleme delicate care afectează tot mai multe persoane, indiferent de greutate, și care pot face fiecare zi un cosmar…

Prepulsidul recomandat de cele mai multe ori în aceste cazuri a fost retras de pe piața americană, fiind asociat cu decesul unor copii… În România există încă în farmacii și se recomandă copiilor care vomită repetat!

Aceeași eficiență ca și prepulsidul o oferă piperul roșu (cayenne), adică pudră de ardei iute, fără potențiale pericole de deces…

Citește articolul și află care este secretul unei alimentații ce combate inflamația din corp!

Un studiu din 2011 (M. Bortolotti and S. Porta, Effect of red pepper on symptoms of irritable bowel syndrome: Preliminary study, publicat in Digestive Diseases and Sciences)  în care 23 de pacienti suferind de sindromul colonului iritabil au primit zilnic câte 4 capsule a câte 150 mg de piper roșu, iar 27 au primit placebo, are un rezultat uimitor.

Dupa 6 săptămâni, s-a constatat că pudra de cayenne a fost “semnificativ mai eficientă decât placebo în ameliorarea intensității durerii și balonării abdominale”. Este uimitor pentru câteva grame de piper, având în vedere că încă nu există niciun tratament eficient al acestui sindrom!

[stextbox id=”info”]Ai probleme de sănătate cauzate de kilogramele în plus? Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să faci primii pași către o viață activă și sănătoasă![/stextbox]

Ce poate face această pudră roșie pentru indigestia cronică? Un alt studiu publicat de New England Journal of Medicine (M. Bortolotti et al., Red pepper and functional dyspepsia, 2002) arată că pudra de ardei roșu ameliorează simptomele în mai puțin de o lună.

Pacienților suferinzi de această afecțiune neplacută li s-au administrat capsule cu piper roșu, circa o linguriță și jumătate zilnic, iar în mai puțin de o lună, simptomele indigestiei cronice s-au ameliorat considerabil, inclusiv durerile de stomac și senzațiile de balonare și greață.

Click aici și află cum să scapi de balonare!

Și oamenii perfect sănătoși pot experimenta aceste simptome din când în când, mai ales după mese copioase… Pentru a evita un disconfort prelungit, presară preventiv piper cayenne sau boia iute peste mâncare. Ai numai de câștigat, mai ales în ceea ce privește gustul!

În loc de concluzie, o întrebare retorică: de ce să iei medicamente cu efecte secundare extrem de periculoase, când natura are un remediu cel puțin la fel de eficient pentru indigestie cronică și colon iritabil?

Pentru cei care au probleme ori cu gustul iute ori cu arsuri la stomac din cauza ardeiului iute, soluția este capsule cu praf de ardei, special făcute să se desfacă doar când ajung în intestin.

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: