Azi vreau să te ajut să mănânci mai mult și să slăbești în același timp. Și ca bonus, înveți cum să previi diabetul :)

Cum? Citește mai jos și află ce trebuie să faci.

Cum să slăbești mâncând mai mult

Restricția calorică este încă, din pacate, la baza celor mai multe metode de slăbire. Cu toate acestea, dovezile arată că majoritatea celor care pierd kilograme tăind zdravăn din calorii le recâștigă în câteva luni…

Înfometarea nu funcționează pe termen lung. Mai important este să găsim alimente ce pot fi ușor încorporate în dietă și conduc spontan la atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase. Leguminoasele sunt, în acest sens, un loz câștigător.

Leguminoasele – alimente ce previn sindromul metabolic și scad greutatea

Multe studii (S Hosseinpour-Niaz et al. Legume intake is inversely associated with metabolic syndrome in adults. Archives of Iranian Medicine, 2012) au demonstrat că cei care consumă mai multe leguminoase (fasole, linte, năut, mazăre) prezintă doar o fracțiune a riscului de prediabet cunoscut sub numele de sindrom metabolic (specific persoanelor obeze).

Cei care au consumat trei sau mai multe porții de fasole săptămânal aveau doar un sfert “șanse” să facă prediabet în comparație cu cei care servesc doar o porție pe săptămână sau mai rar. Mai mult, acest consum regulat de leguminoase este asociat cu greutate corporală mai mică, o talie mai subțire și obezitate mai scăzută.

Click aici dacă vrei să afli cum ne ajută merele să prevenim diabetul!

Dar daca asocierea consumului de leguminoase cu greutatea corporală și factorii de risc ai sindromului metabolic nu se datorează leguminoaselor? Studiul sugerează că leguminoasele din dietă pot fi pur și simplu un indicator al unui stil de viață sănătos! Adică orice persoană destul de inteligentă ca să mănânce leguminoase poate fi destul de inteligentă să aleagă tot felul de alte alimente sănătoase. Pâi să testăm, și-au propus cercetătorii.

5 porții de leguminoase pe săptămână sau 500 de calorii tăiate zilnic?

Studiul care a comparat fasolea inclusă în dietă cu restricția calorică este o premieră în lumea științei (R C Mollard et al. Regular consumption of pulses for 8 weeks reduces metabolic syndrome risk factors in overweight and obese adults. British Journal of Nutrition, 2012). Grupul cu leguminoasele a consumat cinci căni (150 g/cană) de linte, năut, mazăre sau fasole într-o săptămâna, fără nicio altă schimbare în dietă, timp de 8 săptămâni.

Așadar, li s-a cerut să mănânce mai mult, iar grupului cu restricția calorică cu 500 de calorii mai puțin în fiecare zi! Ghicește cine a câștigat! Exact, grupul cu leguminoasele.

Leguminoasele în dietă s-au dovedit la fel de eficiente ca restricția calorică în reducerea factorilor de risc de prediabet, chiar mai eficiente în pierderea în greutate și controlul glicemiei.

Așadar, cinci porții a câte 150 g de leguminoase pe săptămână te țin departe de prediabet (sindrom metabolic), scad glicemia și te ajută să slăbești, fiind mai eficiente, mai tentate și mai sănătoase decât restricția calorică.

Fă o schimbare în alimentația ta începând de azi. Mănâncă o supă cremă de mazăre la prânz, fără smântână. Ca să previi bolile și să slăbești în același timp!

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: