Azi prezint un studiu foarte puternic. Pe mii de femei, zeci de ani de observație a ceea ce mănâncă. Cine a fost dispus să fie urmărit atâta timp? Asistentele medicale din Statele Unite.

Ce concluzii tragem? Citește mai jos cele 2 lucruri pe care femeile le au de făcut ca să își prelungească “științific” viața.

Ce ar trebui să mănânce femeile ca să trăiască mai mult?

După cum se știe, bărbații și femeile au necesități nutriționale diferite, mai ales după o anumită vârstă. Dar fără dovezi științifice, este foarte riscant să oferi recomandări…

Click aici și află cine este aliatul tău împotriva colesterolului mărit!

Un studiu realizat de prestigioasa Universitate Harvard pe mai mult de 120.000 de femei, a ajuns la câteva concluzii surprinzătoare după 35 de ani!

Este cel mai lung și mai amplu studiu realizat vreodată pe femeile mai în vârstă, prin urmare rezultatele acestuia sunt cele mai relevante în prezent.

Colesterolul și fumatul scurtează viața

De când a început, în 1974, mii de participante au murit…din păcate prea puține din cauze naturale…

După 35 de ani de muncă științifică riguroasă, cei de la Harvard au putut face publice “factorii de risc ai mortalității”, comparând riscurile între ele.

Principala cauză a morții? Bolile de inimă!

Colesterolul? Factorul de risc cu cea mai mare pondere.

Pe locul doi în clasamentul trist al cauzelor de deces se află (din nou, nicio surpriza) diverse tipuri de cancer provocat de prostul obicei de a fuma.

[stextbox id=”info”]Ai probleme de sănătate cauzate de kilogramele în plus? Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să faci primii pași către o viață activă și sănătoasă![/stextbox]

Cercetătorii au comparat cele doua riscuri de top, iar concluzia lor este cel puțin incomodă: consumul zilnic al unei cantități de colesterol echivalente cu cea conținută de un singur ou scurtează viața unei femei la fel ca obiceiul de a fuma 5 țigări pe zi timp de 15 ani!

Fibrele și nucile prelungesc viața

În regula, deci colesterolul și fumatul scurtează viața femeilor, dar ce anume le-o prelungește?

Simplu și eficient: fibrele!

Consumul zilnic a unei singure căni de fulgi de ovăz le prelungește viața la fel de mult ca 4 ore de jogging pe săptămână!

Atenție!

Nu există niciun motiv să nu le faci pe amândouă!

Și nu subestima nucile, sunt cel mai strâns legate de longevitate!

Doar doi pumni de nuci pe săptămână echivalează cu încă 4 ore de jogging săptămânal.

Scăpat de sub control, colesterolul, existent doar în produsele de origine animală, este principala cauză a morții în rândul femeilor. Mănâncă azi mai puține ouă și carne grasă.

În schimb, aportul zilnic de fibre și nucile de orice fel le protejează sănătatea și le prelungesc viața. Mănâncă azi o porție de fasole și un pumn de nuci.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: