Azi, un alt exemplu al efectelor științifice dovedite ale fructelor de pădure. Dacă de afine știam că sunt bune pentru retină, de merișor că protejează de infecții urinare, azi aflăm de coacăze.

Coacăze negre pentru oboseala oculară cauzată de computer

Ce se întâmplă cu ochii tăi dacă stai toată ziua în fața computerului? Disconfort ocular, oboseala ochilor și miopie tranzitorie indusă de lucrul în fața ecranului…

Pentru aceste probleme devenite comune, natura are o soluție pe cât de neașteptată, pe atât de gustoasă: coacăzele negre.

Da, ai putea să petreci între 5 și 15 minute pe ora departe de computer ca să-ți odihnești ochii, dar, să fim serioși, cine are timp de așa ceva, oră de oră?

Consumul de coacăze negre sub formă de suc concentrat s-a dovedit eficient în ameliorarea semnificativă a simptomelor de oboseală oculară și miopie tranzitorie cauzate de computer, evident, fără efecte secundare.

Click aici și vezi cum ciocolata poate deveni aliatul tău împotriva oboselii !

Studiul ( H. Nakaishi et al. Effects of blackcurrant anthocyanoside intake on dark adaptation and VDT work-induced transient refractive alteration in healthy humans publicat in Alternative Medicine Review, 2000) a fost efectuat pe adulți sănătoși, iar grupul care n-a primit placebo, ci suc concentrat, a obținut rezultate mult mai bune după 30 de minute de la administrare, datorită conținutului ridicat de antocianină din coacăzele negre.

Un alt studiu din 2000 (E. R. Muth et al. The effect of bilberry nutritional supplementation on night visual acuity and contrast sensitivity publicat in Alternative Medicine Review, 2000) a confirmat eficiența antocianinei din coacăze și asupra acuității vizuale și a vederii nocturne.

Capsule, suc concentrat sau fructe direct din pădure?

Bun, coacăzele sunt bune pentru oboseala ochilor, așadar putem lua cateva pilule de la farmacie și gata…

Din păcate, ca și în cazul altor fitonutrienți excepționali din fructe și legume, câteva capsule cu urme de coacăze nu sunt de ajuns, după cum arată cercetările (C. Artaria et al. Different brands of bilberry extract: A comparison of selected components publicat in Nutrafoods, 2007) .

Click aici și vezi cele 5 fructe uscate puternic antioxidante !

Mai grav, produsele “naturale” de pe rafturile farmaciilor sau supermarketurilor nu sunt ce scrie pe etichete, iar procesul de preparare a lor poate distruge iremediabil prețioșii nutrienți. Adică le-ai cam lua degeaba…

Coacăzele negre sunt un remediu natural eficient în combaterea oboselii oculare și miopiei tranzitorii cauzate de timpul îndelungat petrecut în fața computerului.

Au doar 50 calorii/100 g. Consumă-le în stare naturală(50-100 de grame în fiecare zi), deoarece capsulele sau sucurile din comerț nu au același efect benefic.

[stextbox id=”info”]Ai probleme de sănătate cauzate de kilogramele în plus? Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să faci primii pași către o viață activă și sănătoasă![/stextbox]

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro. Dacă ți-a plăcut, trimite-l și la prieteni.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: