Pentru că tot suntem în post, ai putea să renunți măcar o perioadă la carnea grasă și la toate celelalte alimente de origine animală.

Si ca să te conving, astăzi vreau să-ți arăt care sunt beneficiile postului pentru sănătatea ta.

Citește articolul și descoperă cum luptă postul cu bolile fatale.

Dieta de post cu orez – pentru trup, pentru inimă

În 1943, strălucitul om de știință Walter Kempner fugea de naziști în SUA ca să perfecteze o dietă minune pentru hipertensiune, care avea ca efect secundar scăderea în greutate.

Atunci, ca și acum, milioane de oameni mureau anual din cauza „hipertensiunii maligne”, adică tensiune arterială scăpată de sub control, generată cu precădere de alimentația cu sare și grăsimi în exces, ce provoacă (pe lângă obezitate) atacuri cerebrale sau de inimă.

Dieta care te scapă de afecțiuni fatale

La Universitatea Duke, Kempner a început tratamentul pacienților cu hipertensiune „malignă” cu un regim alimentar radical format numai din orez alb și fructe. Rezultatele acestei diete au fost surprinzător de favorabile: reducerea rapidă a tensiunii arteriale, îmbunătățirea rapidă a insuficienței renale, presiunii intraoculare, insuficienței cardiace și a altor manifestări ale acestei boli pe atunci fatale. (E H Estes, L Kerivan. An archaeologic dig: A rice-fruit diet reverses ECG changes in hypertension. Journal of Electrocardiology 2014).

Kempner și-a dat seama că, dacă o dietă săracă în sare scade tensiunea arterială, o dietă săracă în proteine îmbunătățește funcția renală, iar una săracă în grăsimi și colesterol ajută inima, trebuie să conceapă o dietă bazată preponderent pe carbohidrați. Așadar a creat o dietă săracă în sodiu, proteine, colesterol și grăsimi, bazată pe orez, fructe și, într-o variantă ulterioară, legume.

Click aici și vezi ce e mai bine să mănânci, mai multe fructe și legume sau mai puțin junk food?

El spera doar să oprească evoluția bolii, însă s-a întâmplat ceva miraculos: în 2 treimi din cazuri, care mai aveau doar câteva luni de trăit, acele fatale insuficiențe renale sau cardiace cauzate de hipertensiune au dat înapoi, iar pacienții s-au reîntors la o viață normală!

Motivație cu bătaie… lungă

Presa de specialitate a descris rezultatele lui Kempner ca fiind miraculoase (The Therapeutic Role of the Kempner Diet. The New England Journal of Medicine, 1949). Dar care era adevărata problema? Determinarea pacienților să urmeze o dietă atât de strictă. Ceea ce îmi amintește de celebrul medic Arnoldo Cantani din anii 1800, care știa că remediul pentru diabet nu este în farmacie, ci în bucătărie. Pentru a se asigura că pacienții respectă dieta, îi încuia într-o cameră timp de 6 săptămâni! (F M Allen, Arnoldo Cantani, pioneer of modern diabetes treatment. Diabetes, 1952).

Ai probleme de sănătate cauzate de kilogramele în plus?

Click aici dacă vrei ca eu și echipa KiloStop să te ajutăm să faci primii pași către o viață activă și sănătoasă!

 

Kempner a fost chiar mai drastic decât Cantani. Pentru a-și menține pacienții la dieta cu orez, Kempner i-a intimidat, a țipat la ei și i-a pedepsit când i-a prins că o încălcau. Mai grav, a existat chiar un proces în care o fostă pacienta l-a dat în judecată pentru că a bătut-o (la propriu, nu la cap!) pentru a o „motiva” să rămână la dieta! Oare moartea iminentă nu era un motiv suficient???

Afecțiunile fatale cer măsuri drastice. Iar unii doctori din trecut au aplicat diete extreme și măsuri barbare pentru respectarea lor. Rezultatele? Miraculoase, cu ceva procese în plus… Din fericire, nu este nevoie de așa ceva în cazul tău.

Renunță și tu la carne măcar de două ori pe săptămână! O dietă săracă în grăsimi, colesterol, sare și zahăr este suficientă și pentru sănătate, și pentru siluetă.

Ca întotdeauna, aștept feedback-ul tău la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar dacă ți-a plăcut, trimite mail-ul și prietenilor.

Multă sănătate și nu uita: mănâncă variat, nu prea mult, în special vegetale!

Distribuie articolul: