Astazi vreau sa-ti arat care este dieta cu ajutorul careia poti reversa diabetul.

Citeste articolul si afla ce au descoperit cercetatorii.

Reversarea diabetului prin alimentatie

Se stie de aproape un secol si jumatate ca diabetul de tip 2 poate fi reversat printr-o reducere drastica a aportului alimentar. Specialistii in diabet au sustinut inca de atunci ca bolnavii de diabet care isi reduc substantial greutatea si reusesc sa o si mentina au sanse foarte mari ca metabolismul lor sa revina la normal.

Cat de eficient este tratamentul standard al diabetului

Din pacate, medicamentele recomandate pentru controlul zaharului din sange s-au dovedit insuficiente, exacerband obezitatea si acumularea de kilograme in plus, ceea ce creeaza un cerc vicios, intrucat exact acestea sunt problemele cauzatoare de diabet. (R Taylor. Pathogenesis of type 2 diabetes: tracing the reverse route from cure to cause. Diabetologia. 2008) Cercetatorii au considerat ca trebuie sa existe o varianta mai buna si s-au ambitionat sa o gaseasca.

Astfel, au incercat sa inlocuiasca reducerea drastica a aportului alimentar cu o dieta sanatoasa. Aceasta presupune o alimentatie bazata pe multe verdeturi, multe legume, fasole, unele cereale integrale, nuci si seminte si multe plante. Bolnavilor de diabet li s-a recomandat cel putin o salata mare in fiecare zi, o supa de fasole, un pumn de nuci si seminte, fructe la fiecare masa, unele cereale integrale, dar fara cele rafinate, si o restrictie privind produsele de origine animala si uleiul.

Vindecarea diabetului prin alimentatie

Treisprezece barbati si femei cu diabet au fost testati cu aceasta dieta timp de sapte luni. (D M Dunaief, J Fuhrman, J L Dunaief, G Ying. Glycemic and cardiovascular parameters improved in type 2 diabetes with the high nutrient density (HND) diet. Open Journal of Preventive Medicine 2012). Care au fost rezultatele? Hemoglobina A1C e cea mai buna masura a controlului de zahar din sange. Valorile sub 6 sunt normale, non-diabetice, insa obiectivul Asociatiei Americane a Diabeticilor a fost de a obtine valoarea de 7 pentru persoanele testate. Valorile peste 7 reprezinta diabetul necontrolat, asadar toate persoanele testate aveau valori peste 7 de hemoglobina A1C de mai bine de sapte ani. Dupa aproximativ sapte luni, A1C medie a acestora a scazut de la o valoare diabetica de 8,2 la una non-diabetica de 5,8. Valorile tuturor persoanelor testate au scazut pana la normal, fara ca acestia sa foloseasca si medicamentele standard pentru diabetul zaharat. Acesta a fost doar un studiu pilot, efectuat pe o mana de oameni foarte motivati. Cu toate acestea, amploarea efectului indica faptul ca o dieta bogata in legume poate fi extrem de eficienta pentru toti bolnavii de diabet.

Asadar, o alimentatie bazata pe legume, cereale integrale, fasole, nuci si seminte poate avea efecte spectaculoase in cazul diabetului. Incepe si tu chiar de azi cu o supa crema de broccoli la cina.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro. Daca ti-a placut, da click pe butonul de SHARE de mai jos ca sa-l trimiti si prietenilor tai de pe Facebook.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: