Pentru ca stim cu totii ca inima ocupa unul din locurile fruntase atunci cand vine vorba de sanatate, ii acord atentia cuvenita… ti-am vorbit de ea de multe ori!

Azi ti-am pregatit inca un articol interesant :)

Vrei sa vezi cum poti avea o inima puternica si un sistem imunitar pe masura?

Citeste articolul de mai jos si descopera secretul.

Magneziul – aur pentru inima

Multe conferinte si studii din domeniul nutritiei au fost dedicate acestui mineral indispensabil functionarii normale a organismului. Datorita descoperirilor, cercetatorii au numit magneziul “mineralul anului”.

Ce poate face magneziu pentru tine? Pe scurt, iti poate schimba viata, asigurandu-ti energia necesara zilnic, o inima puternica si un sistem imunitar rezistent in fata bolilor.

Magneziul protejeaza inima

Magneziul este un mineral esential care se gaseste din belsug in cereale integrale, legume cu frunze verzi, leguminoase (fasole, mazare, linte), soia, nuci si seminte si care participa la sute de reactii enzimatice din organismul uman. Un volum considerabil de dovezi stiintifice arata ca un aport mai mare de magneziu amelioreaza diverse tulburari metabolice si inflamatorii, inclusiv diabetul si bolile de inima.

Un studiu de la Harvard publicat recent (Chacko SA et al. Magnesium supplementation, metabolic and inflammatory markers, and global genomic and proteomic profiling: a randomized, double-blind, controlled, crossover trial in overweight individuals. American Journal of Clinical Nutrition) asocia nivelurile ridicare de magneziu din organism cu un risc de moarte cariaca subita redus cu 40%.

Un studiu similar (Chiuve SE et al. Plasma and dietary magnesium and risk of sudden cardiac death in women. American Journal of Clinical Nutrition), efectuat cu un an inainte, a descoperit ca femeile cu niveluri mai ridicate de magneziu aveau un risc de moarte cardiaca subita cu 34-77% mai scazut.

Chiar si pastilele au efect

Intr-un alt studiu din “anul magneziului” (Chacko SA et al. Magnesium supplementation, metabolic and inflammatory markers, and global genomic and proteomic profiling: a randomized, double-blind, controlled, crossover trial in overweight individuals. American Journal of Clinical Nutrition, 2011), participantilor supraponderali li s-a dat un supliment de magneziu (e foarte greu sa convingi oamenii sa manance spanac, soia si seminte…) care sa le asigure doza zilnica recomandata de 400 mg de magneziu.

Chiar si cu aceste suplimente de sinteza, insulina si glucoza din sange s-au imbunatatit semnificativ. Sunt sigur ca sursele naturale si directe de magneziu s-ar fi descurcat si mai bine…

Carentele de magneziu iti pun inima in pericol, asadar asigura-te ca mananci zilnic cel putin o portie (200 g) de legume cu frunze verzi, 2 de cereale integrale (60 g) si cateva nuci. Efectele secundare, pe termen scurt (energie) si lung (sanatate si scadere in greutate) iti vor aminti mereu cu placere de “mineralul anului”.

Eu iti propun sa mananci chiar azi, la micul dejun, o portie de cereale integrale cu o lingurita din semintele preferate.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar daca ti-a placut, trimite mail-ul si prietenilor.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: