Daca saptamana trecuta ti-am dezvaluit cateva secrete care sa te ajute sa iti mentii si silueta, pe langa sanatate, astazi vreau sa iti vorbesc despre post.

Pentru ca da, cercetatorii s-au aplecat si asupra postului, mai exact au studiat postul tinut de Sfantul Prooroc Daniel.

Citeste articolul si descopera concluziile la care au ajuns cercetatorii.

Postul biblic al Proorocului Daniel, testat de stiinta

Vechiul Testament este plin de mentiuni privind postul. Majoritatea credinciosilor il percep si astazi prin prisma infranarii poftelor si purificarii spirituale, insa postul avea (si are) puternice efecte terapeutice asupra poporului ales, format preponderent din crescatori de animale.

Detalierile clare cuprinse in cartea profetului Daniel au fost testate de cercetatori pentru a verifica efectele postului asupra organismului, indiferent de credinta posesorului…

Studii de 21 de zile cu dieta vegana (post)

Evident incitati de rigoarea stiintifica a dietei prezentate in Vechiul Testament, Daniel 1, versetele 8-16, cercetatorii din Tennessee au publicat doua lucrari care detaliazat o serie de experimente inspirate de aceasta, pe o durata de 21 zile (Bloomer RJ et al. Effect of a 21 day Daniel Fast on metabolic and cardiovascular disease risk factors in men and women. Lipids Health and Disease 2010 si Bloomer RJ et al. A 21 day Daniel Fast improves selected biomarkers of antioxidant status and oxidative stress in men and women. Nutriton Metabolism (London). 2011).

Scopul studiilor a fost de a determina efectul postului lui Daniel de 21 zile asupra biomarkerilor ce indica statutul antioxidantilor si stresul oxidativ, precum si eficacitatea acestuia in imbunatatirea markerilor metabolici si in scaderea riscului de boli cardiovasculare.

Dieta participantilor era “lipsita de produse de origine animala si conservanti si includea fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci si seminte.” Cu alte cuvinte stiintifice, “un consum de alimente in conformitate cu o dieta vegana stricta”.

Rezultate deloc surprinzatoare

Din moment ce dieta a eliminat toate sursele de colesterol si a pompat zilnic minerale, vitamine si antioxidanti, rezultatele testelor nu sunt o mare surpriza pentru cunoscatori: dieta a fost bine tolerata si a imbunatatit mai multi factori de risc pentru bolile metabolice si cardiovasculare, precum biomarkerii selectati pentru statutul antioxidant si stresul oxidativ.

Cu o rata de conformitate de 98,7%, participantii au prezentat, de asemenea, imbunatatiri semnificative ale tensiunii arteriale, colesterolului, nivelul de insulina, al rezistentei la insulina si al proteinei C-reactive – un indicator asociat cu cancerul atunci cand este ridicat.

Iar participantii erau adulti sanatosi, cu o medie de varsta de 35 de ani, asadar imaginati-va ce miracole ar putea face postul pentru cei care sufera deja de boli cadiovasculare sau metabolice. Mai mult,”acest studiu extinde rezultatele altor diete pe baza de plante prin documentarea impactului unui regim alimentar strict vegetarian asupra mai multor masurari ale stresului oxidativ si a capacitatatii antioxidante,” precizeaza unul dintre cele doua studii.

Postul, dincolo de purificarea spirituala a celor credinciosi, are puternice efecte terapeutice, chiar dupa o perioada de numai 3 saptamani. Beneficiile asupra sanatatii tale sunt multiple daca introduci in dieta mai multe legume, leguminoase, fructe, legume si seminte, care sa inlocuiasca mare parte din carne, branzeturi si oua.

Click aici daca vrei sa slabesti sau sa inveti sa mananci sanatos!

Ca intotdeauna, astept feedback-ul tau la cristian@kilostop.ro sau prin Reply la acest e-mail. Iar daca ti-a placut, trimite mail-ul si prietenilor.

Multa sanatate si nu uita: mananca variat, nu prea mult, in special vegetale!

Distribuie articolul: